Lucrari de toamna

1000422_poza_1162373995

Ce se schimba vremurile…inainte, luna septembrie insemna pe langa inceperea scolii si cateva weekenduri intense pe “mosia” de langa casa bunicii. Adica culesul porumbului, al strugurilor, adunatul prunelor, dovlecilor si alte minunatii de felul asta. Trebuie sa recunosc ca nu intelegeam farmecul acestor lucrari de toamna, mi se pareau o corvoada si desi dimineata, abia asteptam sa se termine sezonul.

Au trecut anii si singurul porumb pe care il mai vad acum e cel pentru floricele. De fapt nici pe ala, ca nu se vede prin pungile pe care le pui in cuptorul cu microunde si care in doar 3 minute si jumatate face un numar de magie si transfoarma boabele aurii in floricele delicioase…dar acest post nu este un elogiu pentru popcorn (desi trebuie sa recunosc ca sunt una dintre cele mai mari fane ale sale 😀 ).

A ramas totusi  ceva constant…vita de vie. Cele cateva randuri cu struguri din spatele casei care inca dau roade. Ieri pe la ora 10 jumatate dupa ce am facut ochi si incercam sa ma trezesc alaturi de cana mea de cafea de incredere mi-a zis mama sa ma grabesc pentru ca ma asteapta tata in gradina…se apucase de cules via. Am terminat treaba destul de repede dar parca lipsea atmosfera de nebunie ce se crea in jurul acestui eveniment, pentru ca era un eveniment! Cand eram mica ne trezeam devreme, in nici un caz la ora 10 jumatate. Si se aduna toata familia la distractie, bine hai nu toata, dar jumatate tot era! Si ce maini violete aveam la finalul operatiunii…se radea, se discuta, se faceau tot felul de planuri iar la pranz se intindea ditamai masa (doar mama carcotea dupa aceea uitandu-se la mormanul de vase murdare). Culesul viei avea pe langa scopul evident si caracter social: se aduna familia…si ce frumos era! Acum lumea e ocupata, toti avem deadlineuri, chestii “importante” de facut chiar si in weekend…se vede ca au uitat gustul mustului si ce misto e timpul petrecut in familie! Care inca e la fel de bun ca inainte!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s