Spania castiga Cupa Davis in 2009

In timp ce Romania arde, comenteaza si dezbate alegerile prezidentiale ce au avut loc in aceasta duminica, eu voi face nota discordanta si voi mentiona ceva cu adevarat important pentru acest final de an. Pentru ca fie ei portocalii, fie rosii…tot la fel iese ciorba. Asta ca sa ma exprim cat se poate de plastic 😛

Revenind la oile mele, ultima finala importanta a acestui sezon in tenis a fost cea de Cupa Davis. Acesta s-a desfasurat la Palau Sant Jordi din Barcelona si a avut drept protagoniste echipele Spaniei si Cehiei. In coltul din dreapta, de partea Spaniei au luptat Rafael Nadal, David Ferrer, Feliciano Lopez si Fernando Verdasco. In coltul opus, s-au aflat de partea Cehiei frumosul meu blond cu ochi albastrii Toms Berdych 😀 (Yes, I love him!), Radek Stepanek, Jan Hajek si Lukas Dlouhy.

Desi ma asteptam la o lupta mult mai echilibrata, rezultatul final dupa cele 3 zile de batalii pe zgura rosie din Barcelona a fost de 5-0 pentru Armada Spaniola! Efectiv i-au zdrobit pe cehi, castigand toate meciurile acestei finale. Rafael Nadal a impresionat, amintind tuturor de ce el a fost si probabil inca este Regele Zgurii (sa ignoram incidentul Roland Garros din acest an), castigand meciul cu Berdych fara nici o problema. 7-5 6-0 6-2 este un scor ce vorbeste de la sine, comentariile sunt de prisos. Si se stie ca Berdych este un jucator polivalent, care joaca foarte bine si pe zgura. Prin urmare, Spania pastreaza Salatiera de Argint si anul acesta, castigand prestigioasa competitie pentru a 4-a oara in istorie. Intradevar, cu o asemenea echipa puternica, cine le-ar putea face fata in acest moment?

Vamos Espagna! Oleeeeee! 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s