Ce o fi asa greu?

Am si eu o mare nemultumire de ieri incoace. Basescu a anuntat masurile drastice pe care Guvernul este nevoit sa le ia pentru a face economii la bugetul de stat. Sa iesim cumva din impas si mai ales sa nu ajungem ca prietenii nostri la nadejde cand vine vorba de vacante, grecii. Vor scadea pensiile si salariile bugetarilor cu niste procente considerabile. Normal toata lumea a sarit in sus: cum domne, ce ne fac astia? O sa moara Romania de foame blablablablablabla.

Ok, nu consider ca este o situatie placuta pentru cele doua categorii sociale care se vor vedea nevoite sa se descurce cu mai putini bani de la 1 iunie dar era singura masura viabila care se putea lua. Celalata varianta, cu marirea cotei de impozitare si a tva-ului cred ca ne-ar fi aruncat fix in bratele gaurii negre numita criza. Sectorul privat din Romania (adica de acolo de unde vin banii din care se platesc salariile bugetarilor si pensiile) este si asa oropsit. Si cresterea impozitelor ar fi distrus si ce a mai ramas. Deci bugetarii si pensionarii riscau sa nu mai primeasca nimic. Sa vezi atunci distractie. Dar nu, asta nu se auzea aseara. La tv se adunasera toti analistii si specialistii si politicienii din opozitie si toti cereau capul lui Basescu si al lui Boc. Mai ceva ca in nuvela cu Alexandru Lapusneanu. Pana aici, nimic nou. Nu ma asteptam sa inteleaga cineva indemnul la sprijin lansat de Basescu. Ceea ce m-a dernajat cel mai tare au fost discutiile auzite si purtate cu oameni pe care ii credeam mai realisti, mai cu picioarele pe pamant si care cat de cat inteleg cum functioneaza economia de piata. Suntem o tara de critici. Toti stiu sa critice, sa arunce cu noroi si sa dezbata mult si prost. Fratilor, trezirea!

Advertisements

2 thoughts on “Ce o fi asa greu?

  1. :)) realitatea e dulce amara, desi tot ce spui e corect din punct de vedere economic si opozitia si mai ales trusturile media controlate de moguli urla si cer capul lui Basescu sistemul nostru de conducere nu merge, contracte de stat la un suprapret, clientela politica, oameni cu bani din Romania care au contribuit la campanie si etc le va merge bine in continuare si nici bugetarilor de nivel mediu spre superior…. nu vor avea de ce sa se planga… but the little guy, well he is the little white dewd between all the big black dewds being sodomized… atunci cand guvernul nu poate sa puna la indemna caile necesare accesarii fondurilor structurale si noi trimitem milioane de euro inapoi la uniunea europeana impreuna cu mica noastra cotizatie cumva nu te simti in stare sa il sprijini pe base… e usor sa critici, solutii de dat mai greu… criza exista doar pentru omul mic din pacate si ea este deja aici, f aici….si tara cu ceea mai multe taxe din europa a anuntat ca ele se vor mari, nu cele pentru sectorul privat, dar cele legate de educatie, administratie, amenzii etc… trezirea.. dar la ce ne trezim oare?

  2. E grele trebile cu economia asta. Na, poporul il pacaleste Base usor, cu productia, deficitul, inflatia, cu astea e putin mai dificil . Aici sarmul si discursurile patetice nu-l mai ajuta pe Mister President. Taierile astea cu 25 %, 15 % nu inseamna decat incasari care vor scadea proportional, pe repede inainte. Scaderea masiva a puterii de cumparare sare gardul in mediul privat. Si or sa se tot inchida firme peste firme ca n-o sa mai aiba cine sa le cumpere produsele si serviciile. Si uite iar someri cacalau, mai putine contributii la bugetul statutului etc.
    Trebuie cumva reduse cheltuielile ca stim totii si simtim pe pielea noastra cat de ineficient, corupt e sistemul, dar cu decizii de genul asta, fara o viziune, fara un program coerent de reforma, fara achizitii nesimtite s.a.m.d. ne ducem exact unde ne e locul. Pana cand nu se dau marlanii la o parte si lasa oameni cu abilitatile si competentele necesare inlesnirii unui astfel de program de iesire din situatia asta nasparlie tare, o sa continuam sa ne balacim intr-o jalnicie penibila.
    Masura asta luata de Basescu relanseaza productia? Aduce facilitati pentru investitori, pentru cei care vor sa-si deschida in momentul asta o afacere?
    Trist, dar raspunsul este nu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s