Ne apropiem de final la RG 2010

Ce pot spune? Sunt fericită nevoie mare! 😀 Semifinalele de la Roland Garros de anul acesta sunt (aproape) exact ce mi-am dorit! Băieţii mei favoriţi vor juca vineri pentru un loc în marea finală de pe zgura roşie de la Paris!

Robin Soderling – Tomas Berdych

Rafael Nadal – Jurgen Melzer

Am văzut meciul lui Soderling cu Federer pe bucăţele. A fost şi vina ploii. Totuşi, din ce am văzut, am rămas impresionată de jocul lui Robin. Este clar mai bun ca anul trecut. Îmi pare aşa…fearless, a trecut şi peste problemele de încredere în forţele proprii şi de emoţiile provocate de o finală de Grand Slam. Ştie că a ajuns la acel nivel în care poate câştiga orice meci dacă asta e ceea ce îşi doreşte. Şi îi stă tare bine atunci când ridică racheta în aer, salutând publicul după încă o victorie frumoasă.

De Tomas sunt mai mult decât mândră. Era şi timpul să ajungă într-o finală de Grand Slam. Bine, timpul era de mult timp dar se pare că nu poţi grăbi chestiile astea 🙂 ) Baby steps to victory. L-a tocat pe Youzhny încet dar sigur. Mă uitam acum pe draw la rezultatele meciurilor lui anterioare şi uite ceva interesant: nu a pierdut nici un set până în acest moment. Nici măcar Murray nu a reuşit să îi ia un set. Vaaaai ce semifinală va fi! Îmi pare rău că nu poate fi asta finala pentru că sunt sigură că va fi un meci de poveste. Deşi îi iubesc şi îi admir în aceeaşi măsură pe amândoi cred că Robin e cel care va ajunge în ultimul meci de duminică. E doar un feeling dar parca îl văd cu trofeul în braţe.

Preconizez că semifinala din partea de jos a tabloului nu va fi la fel de interesantă. Nu cred că Nadal va sta pe teren prea mult contra lui Melzer, chiar dacă acesta a jucat foarte bine contra lui Novak. Offf, dacă era Djokovic în mix, alta era povestea. Diavolul ăla mic are o ambiţie nemăsurată, l-ar fi împins destul de departe pe Nadal…chiar m-am enervat că a lăsat să îi scape meciul cu austriacul din mâini. Şi ce bine începuse, câştigase primele două seturi, părea să fie unul dintre acele meciuri fără istoric. Well, think again! Cred că şi-a cam subestimat adversarul! Ar trebui să fie o regulă nescrisă în tenis: nu îţi subestima niciodată adversarul ajuns într-o asemnea etapă a competiţiei, oricât de slab ţi s-ar părea si oricat de aproape de castigarea meciului ai fi. Nadal a avut grijă să nu facă aceeaşi greşeală şi l-a terminat pe Almagro în minimum de seturi: 7-6 7-6 6-4. Abia aştept să fie vineri!

Semifinalele fetelor arată un pic altfel faţă de ceea ce se aştepta toată lumea. Samantha Stosur a devenit senzaţia turneului de anul acesta, învingându-le pe rând pe Justine Henin şi Serena Williams, probabil cele mai bune jucătoare din circuit. E un fel de Soderling al WTA-ului dacă e să facem comparaţii 🙂 ) Merită să ajungă în finală, sper să nu se împiedice de Jankovic, ar fi chiar păcat. Semifinalele fetelor vor avea loc astăzi la Paris, începând cu ora 15:00.

Samantha Stosur – Jelena Jankovic

Francesca Schiavone – Elena Dementieva

P.S: Un pic de umor de la Roland Garros: Novak Djokovic si Viktor Troicki cantand melodia Shakirei “Gypsy” (stiti voi, videoclipul in care apare Shakira cu Nadal? 😛 )

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s