AO 2011 – mid tournament update

One week down, one to go. La mijloc de cursă situaţia devine din ce în ce mai tensionată. So far, so good dar ce e cu adevărat important abia acum urmează. Pe tabloul masculin, principalii favoriţi au trecut cu succes de prima săptămână. Singurii din Top 10 care nu au reuşit totuşi sunt Mikhail Youzhny şi Andy Roddick. Rusul a pierzut împotriva necunoscutului (sau cel puţin pentru mine) canadian, Milos Raonic iar Roddick nu a reuşit să-i facă faţă azi de dim (bine, noapte în Australia :P) lui Wawrinka. Este o statistică destul de grăitoare pentru nivelul tenisului practicat pe terenurile de la Melobourne – cine trebuie să fie acolo conform statisticilor, este. Şi va lupta până ajunge la trofeu. 😀 Ceilalţi favoriţi nu s-au întins prea mult până în această fază a competiţiei, doar Federer având ceva bătăi de cap de la Gilles Simon în turul 2.

Mă bucur să văd că Berdych a reuşit să treacă foarte bine de un adversar mai mult decât periculos, Fernando Verdasco şi că a ajuns în sfârşit în optimi la AO. Şi mă bucur şi că Murray şi Soderling înaintează sigur către optimi. Momentan este completă doar partea inferioară a tabloului optimilor dar prevăd două meciuri foarte bune: Berdych contra Djokovic (nu îl pierd pe asta for nothing in the world – bine aproape nothing 😛 ) şi Federer vs Wawrinka într-o all Swiss battle. Până în optimi Murray trebuie să treacă de Jurgen Melzer, foarte doable din punctul meu de vedere, iar lui Soderling nu ar trebui să îi fie foarte greu cu Dolgopolov. Dacă trec amândoi de aceste meciuri voi avea inima îndoită pentru că ar urma un meci direct între ei 😦 Dar să vedem, până acolo mai e!

Despre turneul fetelor…meh, not interesting as usual. Am văzut-o pe Sharapova pierzând azi dimineaţă la o netoaica no name. În rest…Justine nu mai e, a batut-o Kuznetsova care a pierdut la rândul ei azi dimineaţă la Schiavone. Venus Williams s-a accidentat acum 2 zile, Serena nici nu a venit, Safina nu mai mişcă, iar a intrat pe o pantă descendentă…Cred că Wozniacki, currently world number one, va pleca victorioasă de la Melbourne, chiar daca va avea meci greu acum cu Schiavone. Asta doar dacă Kim Clijters, ultimul nume greu rămas în competiţie, nu va avea ceva de spus.

It’s getting hotter and hotter in Melbourne! 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s