Dulce Bucuresti?

Saptamana aceasta sunt in vizita la Bucuresti doi prieteni pe care i-am cunoscut datorita pasiunii comune pentru un anume jucator de tenis (pe numele sau Marat Safin pentru cine mai avea vreo indoiala :P) Ne stim de vreo 5-6 ani de pe un forum international de tenis si am schimbat impresii despre viata, despre tenis, am disecat nenumarate meciuri impreuna dar ne-am vazut live doar o singura data pana acum. Datorita…distantei care ne desparte. Vassily locuieste in Dubai iar Radostina in Bulgaria si ne-am intalnit pentru prima data acum 3 ani la Veliko Tarnovo, datorita unui mic trip intreprins alaturi de prietena mea nebuna si la fel de pasionata de tenis, Aleka.

Vass si Rada sunt oameni umblati prin lume, au vazut marile capitale ale Europei si nu numai. Si totusi s-au declarat absolut incantati de Bucurestiul nostru. Bineinteles, de prima oara de cand ne-au anuntat ca vor veni in vizita am ridicat destul de sus sprancenele. De ce tocmai la Bucuresti? De ce in Romania? Cu PR-ul ala defectuos pe care ni-l tot face Ministerul Turismului? Asta ca sa nu mai spun de imaginea de care beneficiem gratie tiganilor si imigrantilor de speta mai…joasa…sa zicem 🙂 Prietenii nostri sunt totusi un pic diferiti de turistul obisnuit. Sunt aventurosi, le place sa experimenteze, sa vada locuri mai putin cunoscute drept atractii turistice ceea ce explica pana la urma decizia lor de a-si petrece vacanta in Romania. Dar sincer vorbind nu ma asteptam sa ii vad atat de incantati de capitala noastra. La adresa Bucurestiului au folosit cuvinte precum: “vibrating”, “enchanting”, “mozaic”, “history at every corner”, “green”, “lovely”. Ceea ce m-a pus pe ganduri si m-a facut sa realizez ca noi romanii sunt o natie al naibii de negativista. In loc sa acceptam si sa ne mandrim cu ceea ce avem, sa scoatem in fata lucrurile frumoase de care sincer, chiar nu ducem lipsa, nu suntem in stare decat sa ne facem PR negativ. La noi e cel mai naspa, cel mai urat, cel mai murdar, cel mai ingrozitor si avem grija sa ne plangem pe la toate colturile. Trebuie sa vina strainii sa ne aduca aminte ca avem o tara frumoasa. Ceea ce e de-a dreptul trist.

Rada si Vass pleaca maine spre Brasov, urmand sa viziteze apoi si Sibiu si Sighisoara. Sunt convinsa ca peste ani si ani isi vor aminti cu placere de vacanta in Romania, “the Carpathian Garden”. 😛

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s