Final la Wimbledon 2011

Datorita programului incarcat din ultima perioada nu am apucat sa scriu despre finala la Wimbledon 2011. Din pacate din tot turneul acesta, finala a fost si singurul meci pe care am reusit sa il vad.  😦 Si ce sferturi si semifinale au fost…cred ca cel mai rau imi pare ca am pierdut infruntarea dintre Federer si Jo-Wilfred Tsonga. Confrom comentariilor pe care le-am citit a fost un meci de poveste, Tsonga reusind sa revina spectaculos dupa ce era condus cu 2 seturi la 0. Atunci cand multi s-ar fi considerat deja invinsi (totusi era vorba de Wimbledon, de Roger, de doua seturi deja pierdute), Tsonga a gasit undeva in el puterea sa revina.

Semifinalele nu s-au lasat mai prejos. Britanicii de pe Central Court si nu numai si-au pus iarasi sperantele in Andy Murray care urma sa se bata cu Rafael Nadal pentru un loc in marea finala. Din pacate Murray nu s-a ridicat la inaltimea ocaziei, Nadal castigand meciul cu 5-7 6-2 6-4 6-2. Pe partea cealalta a tabelei, Djokovic a iesit pe teren cu o misiune bine definita – obtinerea locului de #1. In cazul unei victorii in acea semifinala, indiferent de rezultatul obtinut mai departe, Novak devenea noul lider al circuitului ATP. Adevarul este ca nu putea rata asa o sansa de doua ori (a fost in aceeasi situatie la Roland Garros, inaintea semfinalei pierdute contra lui Roger Federer) si s-a impus in 4 seturi contra lui Tsonga.

Finala de duminica a inceput foarte echilibrat. S-a mers cap la cap, game dupa game pana la momentul critic din orice set: 5-4. Avantaj pentru Djokovic. Nadal urma sa serveasca pt a ramane in set…moment in care Novak trebuia sa vina cu cele mai bune retururi daca vroia sa puna punct primului set si sa isi asigure un avantaj mai degraba mental decat pe tabela de marcaj. Ceea ce a urmat ramane istorie 😛 Djokovic a castigat cu 6-4 primul set si a continuat cu un joc impecabil ce i-a adus foarte rapid si setul 2 cu scorul de 6-1. Apoi s-a rupt ceva in flow-ul lui perfect, poate un pic de oboseala, poate o rabufnire de orgoliu a lui Nadal si tabela de marcaj arata tot 6-1 in dreptul setului 3 dar de data asta pentru Rafa. Spaniolul insa nu a reusit o revenire completa si a trebuit sa se incline dupa setul 4 in fata noului campion de la Wimbledon si noul numar 1 al circuitului, Novak Djokovic. 😀 Scor final: 6-4 6-1 1-6 6-3. Ma bucur foarte mult pentru Nole si traseul fantastic pe care il are sezonul acesta (singura infrangere este semifinala de la RG pierduta in fata lui Roger). Chiar era cazul sa avem un campion nou la Wimbledon si sa se mai schimbe ierarhia din varful clasamentului. Cu tot respectul, ne-am cam plictisit de Rafa si Roger…

Finala fetelor a fost castigata de Petra Kvitova care a invins-o scurt si la obiect pe Maria Sharapova cu 6-3, 6-4. Pai ce faci Marie, mai castigam si noi un Grand Slam? :))

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s