BCR Open Ladies la start

In zilele ce urmeaza blogul meu va fi impanzit cu articole despre tenis. Nu, nu a inceput deja US Open-ul, este vorba de BCR Open Ladies, un nou turneu de tenis feminin care are loc in perioada 18-23 iulie la Academia de Tenis Herastrau din Bucuresti. Federatia Romana de Tenis a inteles ca jucatoarele noastre trebuie sustinute si altfel iar acest turneu a fost gandit ca o rampa de lansare pentru ele si o sansa in plus pt publicul roman de a le cunoaste mai bine.

Momentan turneul face parte din circuitul ITF si are premii in valoare totala de 100.000 de Euro. La anul FRT isi doreste inscrierea turneului in circuitul WTA, un mare pas inainte pentru tenisul romanesc si mai ales pentru atragerea unor jucatoare mai valoroase la Bucuresti.

Intrarea la turneu este libera pana joi cand vor incepe sferturile de finala. Biletele pot fi achizionate din reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti si online pe eventim.ro. Dar grabiti-va pt ca s-ar putea sa dispara foarte rapid. 🙂

Sambata, 23 iulie, in ziua finalei, organizatorii au mai pregatit o surpriza – un super meci demonstrativ sponsorizat de Rexona intre Ruxandra Dragomir (in prezent presedintele Federatiei Romane de Tenis) si jucatoarea de origine croata Iva Majoli, fost numar 4 WTA. Acest demonstrativ este reeditarea meciului din sferturile Roland Garrros 1997, turneu castigat in acel an de Majoli.

Ma bucur ca astazi am reusit sa ajung si eu la turneu si sa vad cu ochii mei cum stau lucrurile, nu doar din povestile lui Hoinaru. Desi Academia de Tenis Herastrau nu are o capacitate foarte mare locul era un mini furnicar plin de viata. Jucatoare care de care mai atletice, copii de mingi care nu stateau locului o clipa si zumzetul publicului fara de care nu se poate juca. 🙂 Am urmarit cateva meciuri, chiar daca nu in intregime. Din ce am vazut, mi-a placut in special jocul Lianei Ungur care mi-a parut foarte hotarata, agresiva si cu lovituri puternice si curate. Din pacate, nu a reusit sa faca fata presiunii si a pierdut in fata Madalinei Gojnea dupa 3 ore si 11 minute, o durata destul mare pentru un meci de fete, mai ales pe caldura ce ne chinuie zilele astea in capitala. Celelalte romance ramase in competitie in acest moment sunt: Sorana Carstea, Irina Begu, Simona Halep, Alexandra Cadantu si Cristina-Andreea Mitu. Eu personal tin cu Sorana dar sa vedem care merge cel mai sus! 😀

Mai multe informatii despre turneu puteti gasi pe site-ul oficial al turneului precum si pe site-ul FRT. De asemenea, zilnic vor fi informatii pe conturile de Facebook si Twitter ale Federatiei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s