Cehia – Romania: 3-0 dupa ziua 2

Sentimentul de care eram cuprinsi toti cei ce ne indreptam ieri prin caldura spre Centrul National al Tenisului era speranta. Avem o echipa de dublu buna, am mai facut surprize, asta e sansa noastra sa facem ceva. Desi inital adversarii nostri trebuiau reprezentati de Jan Hajek si Lukas Rosol, inainte de inceperea meciului pe teren a aparut o cu totul alta echipa: Berdych si Stepanek urmau sa se bata cu baietii nostri, semn ca cehii isi doreau cel de-al 3-lea punct al victoriei cat mai repede.

Meciul a inceput excelent pentru Copil si Tecau care datorita jocului bun in care le ieseau cam toate loviturile (de la serviciu la voleuri foarte frumoase) si-au adjudecat primul set cu 6-3. Multimea adunata sa ii vada era din ce in ce mai increzatoare in sansa de a le fura cehilor un punct. Totusi…Stepanek si Berdych si-au intrat in mana, au trecut peste momentele proaste din primul set si au adus pe teren acel “A game” la care ne asteptam inca de la inceput pentru niste jucatori de valoarea lor. Servicii napraznice, backhanduri puternice si lungi dar aterizate la limita pe linie, voleuri si snatchuri executate cu maiestrie si urmatoarele 3 seturi s-au dus rapid in contul cehilor. Baietii nostri au fost coplesiti de noul nivel de joc, au cazut din punct de vedere mental si nu au reusit sa isi revina in ciuda sfaturilor si incurajarilor capitanului Andrei Pavel. Scor final: 3-6 6-3 6-0 6-2 si cehii puteau deja incepe sarbatoarea alaturi de minunata galerie venita sa ii sustina la Bucuresti.

Mi-a parut foarte rau ca nu am reusit sa impingem aceasta runda de Cupa Davis pana in ziua a 3-a (meciurile care se vor juca astazi sunt “dead-rubbers”, conteaza doar pentru palmares), mai ales ca dublul chiar era punctul nostru forte. Dar adevarul este ca nu poti avea pretenii prea mari cu o echipa in care cel mai bine clasat jucator este pe locul 129 (Adrian Ungur). Bineinteles, s-au mai vazut si miracole dar adevarul este ca suntem limitati iar in tenis nu conteaza doar daruirea si pasiunea cu care intri pe teren. Desi tenisul feminin romanesc o duce foarte bine si avem din ce in ce mai multe jucatoare care ating faze superioare ale turneelor, la baieti e seceta. Inca il asteptam pe urmatorul Pavel…

Mai multe poze si articole despre acest meci gasiti pe siteul oficial al Cupei Davis, siteul Federatiei si pe conturile oficiale de FacebookTwitter si Youtube.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s