Reflectii din metrou #1

Avand in vedere ca metroul este unul dintre prietenii mei de nadejde atunci cand vine vorba de deplasarea prin jungla Bucuresti si ca locuiesc intr-una dintre extremitatile indepartate ale acestuia, petrec destul de mult timp sub pamant. Iar dimineata, atunci cand mintea imi este golita de orice fel de ganduri si griji (hmmm, cel putin teoretic, cat timp sunt inca in starea de zombie decofeinizat), ma lovesc revelatiile si intrebarile filosofice.

Intrebarea diminetii: de ce se bat oamenii pe mizeria aia de Ring? Da, stiu ca e moca, dar e o mizerie. Da, stiu ca nevoia de informatie este o chestie fundamentala pentru oameni, dar e o mizerie. Da, stiu ca nu toata lumea isi citeste stirile pe smartphone, dar totusi e o mizerie. Si da, stiu ca procesul de informare inca este predominant pasiv, lumea preferand sa consume ceea ce li se ofera pe tava in loc sa depuna efort in cautarea stirilor, dar e o mizerie! Oare romanul de rand chiar nu are alta sursa de informare dimineata?

Ceea ce m-a facut sa ma gandesc ca, intr-un fel sau altul, felul in care consumam stirile si informatia s-a schimbat radical doar pentru foarte putini dintre noi. Sigur, mai vezi un Reader deschis pe smartphone, un Kindle, o tableta cu aplicatia de mobil a unui website de stiri dar marea majoritate ramane sa se bata in fiecare dimineata pe Ring…

P.S: Ah, si dilema doi a diminetii: sa iei un Ring mai inteleg, dar ce faci cu 10? 🙂

Advertisements

3 thoughts on “Reflectii din metrou #1

  1. Le duc si colegilor de la munca, sa citeasca si ei. Ca fiecare este posesiv cu propriul ziar, iar daca il dau si altora sa il citeasca, nu se mai stie proprietarul si apoi nu mai au ce lua acasa ca suport pe care sa isi curate cartofii pentru cina :).

  2. Sa iti explic din punctul meu de vedere care e treaba cu bataia asta pe Ring (mizeria de Ring ca sa ma exprim corect). Problema nu e ca nu ar avea de unde sa-si ia informatia ca probabil nu toti au smartphone-uri si alte gadgeturi la moda… e gratis!! Asta este raspunsul: gratis. Pe romani nu ii intereseaza ce iau atata timp cat e gratis. Drept dovada ca o mizerie de ziar oferita gratis la metrou are atata succes 😉 mystery solved 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s